Folac

Jag har börjat leta inspiration till de tre punkterna. Funderat kring vilket spår jag ska välja. Det jag har kommit fram till är... (med)mänsklighet. Min utgångspunkt är boken "Lille prinsen" av Antoine de Saint-Expúrey. Det är en väldigt fin historia med lika fina illustrationer. Om ni inte har läst den, så rekommenderar jag den verkligen. Jag vill på något sätt illustrera känslan boken har. Den handlar mycket om barndom, möten och underliga ting. Ett utdrag:
"- Om jag befallde en general att flyga som en fjäril från blomma till blomma eller skriva en tragedi eller förvandla sig till en sjöfågel, och generalen inte lydde den givna ordern, vem skulle då ha fel, han eller jag?
- Det skulle ni ha, sade Lille prinsen bestämt.
- Nättopp! Av var och en skall man bara begära vad han kan åstadkomma, fortsatte kungen. Makten vilar först och främst på förnuftet. Om du befallde ditt folk att gå och kasta sig i sjön, skulle de göra uppror. Jag har rätt att kräva lydnad, därför att mina befallningar är förnuftiga."
Jag vet inte om detta egentligen har nått med folac att göra. Känns det långt ifrån? Borde jag tänka lite mer konkret? Att t.ex. välja att göra något om klimatet. Kanske har fått en ny tanke imorgon.
Ni får gärna ge kommentarer till dessa tankarna!
Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0