Första veckan efter lovet.

Jag tog bilder och lovade att lägga upp dom så efter några veckors försening, här är dom!
/Anna

Blogg inlägg, igen

Så ni kanske har tröttnat på mina inlägg men jag har fått nån form av uppenbarelse vad gäller bloggen. Hur som helst. Precis efter att jag postade mitt förra inlägg satte jag mig och gjorde om texten. När jag var klar säger Karin: "Vad fint du textar." Det var nog precis vad jag behövde. Det går mycket lättare nu. Nu är det enda problemet att få plats med all text utan att det blir för smått.

Nu ska jag inte blogga något mer idag. Tror jag.
Jenny

Sannis projekt planering

Det här är bara en lite snabb redovisning av vad jag ska göra under dom kommande veckorna. Men jag har nog missat att skriva varför jag har tänkt att just det här ska vara mitt projekt och hur jag ska göra. Men det ska berätta i ett annat blogg inlägg. Nu ska jag måla!Och projektet fortsätter...

Igår gjorde jag klart blyerts teckningarna för första delen och jag gjorde även fler färgtest. Då kände jag att jag hade gott om tid. Idag när jag började, kom problemen plötsligt... Textning. Jag hade en idé om att det skulle vara som dagboksanteckningar. Som när man vaknar mitt inatten och skriver ner något på en bit papper, så man kommer ihåg det när man vaknar. Men jag vill ju att det ska vara läsligt. Så jag har testat. Sen kom jag fram till att jag var nöjd med en lite skrivstils liknande text. Så jag gjorde det på första bladet. Blev inte alls nöjd. Suddade. Gjorde om. Suddade. Gjorde om ect... Så nu ser inte det fina akvarell pappret lika fint ut längre. Sen tänkte jag: Jag måste göra om sidan. Men sen blev det: Jag kanske kan rädda det? Och nu tänker jag: Andas lungt, behåll sidan, testa mer textning, gör det på sidan och låt det va.

Bilderna är på skisser, en del textning och det nyaste färgtestet. Det blir inte Louise färgerna. Det kändes inte som de passade.

Jenny


Sömnlös del 1

Här är lite bilder så här långt. (Förlåt för dåliga foton.) Jag har gjort skisser till hela del 1 av dikten. Nu har jag även ritat upp första sidan på det akvarell pappret jag ska använda. (Första bilden.) Bilden i mitten är lite test av färg. Jag är ju lite svag för Louise färgerna... Men jag får nog testa lite mer. Jag ska hitta någon färg som passar att ha till en måne. Det andra jag ska bestämma är hur jag vill ha texten. Ska nog skriva för hand. Jag tror jag får teckna mer så ger det sig. Jag har inte heller bestämt mig för hur "bubblorna" ska vara utformade. När det inte är en konversation brukar jag använda mig av rutor till texten, men det känns lite hårt. Jag vill ha ett drömskt uttryck över hela serien och det är inte så mycket konversation i den, men MASSA text. (Capslock var nödvändigt!) Jag vill få in den i bilderna på ett naturligt sätt, så det inte känns in klistrat.
Jenny

Projektarbete

Vad - Jag har tänkt mig att fortsätta arbeta med airbrush och akryl. Jag har hittills gjort en tavla föreställande countryartisten Brad Paisley. Jag vill göra två tavlor till på två andra artister eller på annat sätt människor som är "officiella". Den andra tavlan ska jag börja på idag och jag är ganska säker på att det blir Pink. Den tredje är inte bestämd än. Hinner jag kanske jag gör en bonusmålning också.
Varför - När jag ser tillbaka på vad jag har gjort för motiv tidigare så har jag alltid tyckt det varit roligt att teckna ansikten och människor. Det är roligt att försöka få till de karaktäristiska drag som vi människor har. Jag tycker det är svårt men alltid lika roligt när man får till det. Sen har jag valt att göra kända människor just för att fler känner igen dem och man kan få cred från fler.
Jag har valt att jobba med akryl och airbrush dels för att jag tycker det är svåra tekniker som jag vill utveckla och dels tycker jag om uttrycket som blir av den kombinationen.
Hur - Jag ska måla, måla måla!


Tidsschema
V.4
Måndag- Börja på ny målning, skriva ut förlaga, klippa till duk.
Tisdag - Måla
Onsdag - Måla
Torsdag - Måla
Fredag - Måla
V.5
Måndag - Måla
Tisdag - Färdigställa målning och eventuellt börja på ny.
Onsdag - Måla
Torsdag - Måla
Fredag - Måla
V.6
Måndag - Måla
Tisdag - Måla
Onsdag - Måla
Torsdag - Måla
Fredag - Måla
V.7
Måndag - Färdigställa min serie och påbörja "bonusmålning"
Tisdag - Måla
Onsdag - Måla
Torsdag - Måla
Fredag - Måla
V.8
Måndag - Måla
Tisdag - Måla
Onsdag - Måla
Torsdag - Måla
Fredag - UTSTÄLLNING ALLT SKA VARA KLART!
// KARIN

Ing-Maries projektbeskrivning

Vad? - Jag ska fortsätta med min stillebenmålning som jag påbörjade innan jul samt bygga upp ett till stilleben att måla av. Stillebena innehåller/ska innehålla metall- och glasföremål.

Hur? - Båda ska målas i olja på duk, storlek ca 70x60 cm.

Varför? - Jag tycker om att måla stilleben och vill gärna göra klart den jag höll på med. Två stycken ska jag ha igång samtidigt för torkningstiders skull. Jag vill undersöka reflektioner/speglingar på metall- och glasytor.

Sidoprojekt - Jag ska skissa av metallföremål (kanske glas också) med blyerts, kol och akvarell. Till skisserna ska jag redogöra/markera ljuskällor, underlag och brevidliggande föremål.

Mål - Att förstå hur omgivningen påverkar metall- och glasytor.

Tidsplan i stora drag:

Måndagar - 8:30-10:00 Metallskisser
                 10:30- Stillebenmåleri

Tisdagar - Som måndagar

Onsdagar - Förmiddag: Konstorient. eller -hist./Kroki
                 Eftermiddag: Undersöka stillebenhistorik och konstnärer/metallskisser

Torsdagar - Som måndagar

Fredagar - Stillebenmåleri

- Onsdagar blir helt målningsfria för att låta målningarna få torka lite.

- Jag har tänkt att målningarna ska vara klara på tisdagen i vecka 8. Utställning fredagen i samma vecka. Dagarna mellan ska jag sammanställa metallskisserna.

Projektbeskrivning

Mitt projekt går ut på att jag ska måla stort i olja och akryl. Tanken är att jag ska lära mig mer om hur olja och akryl fungerar. Jag har startat med en stor akrylmålning där tanken är att jag ska måla mer fritt utan förlaga i form av foto. Jag har hämtat inspiration från Kajsa Zetterkvist men vill göra något eget med utgångspunkt i mina krokibilder.
Jag har startat med akryl och tänker måla olja parallellt för att slippa väntetid medan en bild torkar.
Tänker hålla på att måla så mycket jag hinner fram till utställning v 8.
Bifogar en bild på akrylmålning så långt som jag kommit idag. Återstår mer jobb på den. Underlaget är grunderad golvpapp varför den har lite ojämnheter här och där men tanken är att släppa loss utan att oroa mig för att slösa på dyrt material. En bit på väg men långt kvar.

Schema/projektbeskrivning

Ja vi ska ju ha ett projekt om ska pågår från vecka 3 till vecka 8. Jag hade tänkt måla 2-4 tavlor med egna motiv, helst inte med ett foto att gå efter. Har dock inte bestämt mig om jag ska använda mig av akryl eller olja elle både och. Jag tänkte göra det här för att träna på att måla stort och inte tänka på att det ska bli fint, alltså mitt mål är att lära mig att int gräva ner mig i detaljer. Tidsplanen hoppas jag att jag ska kunna följa och det är inte så lätt att komma på hur det ska gå, men jag hoppas på att ha måla klart en tavla och helst börja på en ny vecka 4, sen måste jag även tänka på fler och nya motiv under tiden jag målar. Så jag hoppas att jag hinner göra många tavlor!
Anna

Projektbeskrivning

I mitt projekt ska jag jobba med text och bild. Jag har fått en liten diktsamling kallad Sömnlös. Jag tänkte se om man kan överföra den till serieformat, eller illustrera den på annat vis.
Varför? I tidigare projekt och övningar har de oftast gått ut på att jag ska emot mig själv. Gärna så mycket som möjligt. Nu känner jag att det är dags att göra något jag verkligen tycker om. Förra projektet, där jag jobbade med sagan hade jag otroligt roligt. Där, såsom jag hoppas även kommer hända nu, märkte jag att det hänt någonting. Jag tackar alla de gånger jag har gått emot mig själv för det. Tror att jag har blivit mer medveten om vad jag gör och varför.
Teknik: Blyerts och akvarell.
Mål: Att göra bilder som tillger texten och våga låta akvarellen vara akvarell.
Tidsplan:
Dikten är indelad i 4 delar. Jag tänker att jag ger varje del en vecka var. Men innan jag börjar att teckna behövs det förarbete. Att bestämma hur jag ska genomföra projektet mer exakt. Jag ger det högst tre dagar. Restrerande dagar kommer jag behöva för att lösa de problem som dyker upp.
Jenny

RSS 2.0