Förgänglig konst...

Hej alla glada 40-årsfirare! Jag försöker lära mej det här med att blogga och jag är inte så bra på att få rätt bild på rätt ställe men jag tycker att det är kul att prova...
Det hart varit en jätterolig vecka med Tina och all halm, ståltråd, slit & släp mm. Vi har jobbat effektivt och flitigt!
Alla lyktor seglade iväg i februarikvällen och våra skulpturer blev ungefär så som vi hade tänkt, jättefina!
Jag gör gärna om det...
Tack alla för en trevlig kväll/ Ulla
Nästan färdiga...Sjöodjuret

GiraffenVinden låg på ifrån sjönGiraffen

Publiken"Pyramidsmile"Kors o tvärs


Eldskulptursvecka med Tina Frausin

Hejsan igen, allihopa! :)
Ny vecka, nya äventyr här på Kyrkerud! Helt underbart, eller hur? Veckan har/ska spenderas utomhus i Värmlands vinterväder med tjocksockar, vinterkängor, mössa och vantar då vi på målerilinjen och konstprojkektlinjen (KPL) har eldskulptur den här veckan. Gästläraren heter Tina Frausin och det är helt enkelt så att vi håller på att bygga stora skulpturer av trä, halm och ståltråd som vi ska tända eld på imorgon, torsdag då vi firar att Kyrkeruds Folkhögskola fyller 40 år! Vilket kalas det kommer att bli!

Vi är tre grupper som i måndags satt och planerade, skissade och gjorde minimodeller av dom kommande storskulpturerna, igår gick vi ut för att börja bygga, lite bilder blev tagna, det här är dom som jag tog - inga bilder "in action"  från idag, men förhoppningsvis kanske Ulla lägger ut några från idag? :)

 


Albin sågar läkt till själva stommen till skulpturenOch Sara spikarTina disskuterar med en av grupperna. Angelica, Ulla och Rickard.Hedvig och Martin från KPL tillsammans med Pia och Karin.Rickard, Ullas och Angelicas grupp testar litte.

!

Idag ser det så här fint ut när man går vägen ner mot sjön!En halvklar skulptur som har fått ett litet täcke över sig som skydd mot natten :)Halmen som man lägger på ett nät av najtråd ska surras fast med ståltråd och täcka heeeeela skulpturen! Det blir mycket jobb och mycket halm i ögon och på kläderÄnnu en halvklar skulptur

s

Min, Albins, Saras och Sofias "lilla" skulptur. Tror att alla är närmare 4,5 meter höga.Dessutom kan man ju passa på att skriv att allt material som vi använder är ganska... imponerande? Här har ni den "lilla" materiallistan:

- 200kg halm
- 40 m läkt (tjockare träplankor)
- 25 m regel (tunnare träplankor)
- 40 rullar najtråd (lite tjockare "ståltråd")
- 40 rullar ståltråd
- 100 m bindgarn
- 2 paket spik
- 4 liter tändvätska

...Och det här är det som används till 1 skulptur!!!


Ha det bäst! / Sofie

"utställning" i målarsalen inför "Folkhögskolans dag"

Hej igen allihopa! En liten snabb uppdatering om vad som händer just nu! Imorgon är det "Folkhögskolans dag" (rätta mig om jag har jättefel nu?), så nästan alla i klassen har satt upp lite konstverk, målningar, teckningar - helt enkelt superfina saker som vi har gjort här under tiden på Kyrkerud. Var ut och fotade det mesta ikväll och bilderna blev väll sådär :) Det blir ju en helt annan sak när man fotar en målning eller en teckning, färgerna blir kanske inte helt rätt, vissa bilder blev lite för mörka osv, men ni får ju i alla fall en liten hum om vad det är vi har gjort :)

Hoppas ni gillar det!
(alla små bilder är klickbara!!!)

/Sofie  

Karin
   

Jon
  

Sofia

  

Erica
Sara
   

Pia
 

Ulla
  

Albin


Jaspar

 

Ellinor

  

Sofie


Två veckor i grafiksalen!

Okej, någonstans måste vi ju börja. Någonstans och någon gång - så därför tar jag tag i det här och skriver det allra fösta blogginlägget på Kyrkeruds Målerilinjes blogg. Vi får ursäkta att bloggen ser ut som den gör just idag, så fort det tas tag i så ska det bli en läcker design här! :)

Vi har grafik i två veckor nu. Eller, vi får se hur mycket grafik det blir då vi har dratt med oss stafflier, oljefärger, dukar och penslar till grafiksalen :)

Eftersom att vi på målerilinjen har fått våran målarsal tagen från oss för ett litet tag så har vi från och med nu, och två veckor framöver bosatt oss i grafiksalen - som är liten men oh så mysig! Här trängs vi nu bland stafflier och halvklara målningar!

Stilleben har blivit uppställda då vi ska få testa på att måla i en teknik som heter "Grisaille"(?). Ulla och Sofia skissar.Sara ritar upp ett av stillebena på duken med kol.Albin har fullt upp med sina akvarellmålningar

Och Ellinor målar på sin oljemålning/Sofie


RSS 2.0