EU-bidrag till växthusbygge

I mitt första inlägg tänkte jag att man kunde göra ekologiska produkter billigare, men jag fick inte någon idé på hur jag skulle göra en bild av det. Istället kom jag in på att det absolut mest närproducerade är det man producerar själv, efter att lyssnat till Esbjörn Wandts föreläsning om skogsträdgårdar och permakultur. Han berättade bl.a. att växthus med fördel kan byggas intill bostaden, då inomhusvärmen kan användas som värmetillförsel åt plantorna. Dessutom tog hand upp att det är en positiv utveckling om man går ihop i t.ex. grannskap och samarbetar och delar med sig av kunskap och redskap. Med detta i åtanke kom jag på att man kunde bygga växthus på hög- och låghusfasader där de inneboende har tillgång till allt som odlas på de olika våningsplanen genom brandtrappsprincipen. Förutom att antagligen behöva bygglov(!) lär det nog kosta en stor summa pengar och då är mitt förslag att EU inför ett särskilt bidrag till just sådana växthusbyggen.

Länkar: http://www.permakultur.se/, http://skogstradgardensvanner.se/wordpress/

Ing-Marie Hildén
spargrisskogen

bild
Hejsan bloggen,
såhär såg min målning ut innan de röda akvarellfälten förvandlades till små spargrisar! Målningen är nu färdig, men har inte kunnat fotografera det slutliga resultatet än, då min kamera och jag samarbetar ungefär lika bra som kaviar och apelsinjuice smakar tillsammans.
-målad med indian ink och akvarell. Den bästa tanken kring bilden är helt enkelt att regnskogen är något vi måste spara på. Sparandet symboliseras av regnskogens enda djur, spargrisarna. -Spargrisskogen it is!
Lina

Fängelse

Resultatet av Folac. Jag släppte på alla idéer jag hade i början och gjorde ett fotografi. Det handlar om Daphneprogrammet, som kämpar mot våld mot barn, ungdomar och kvinnor. Tanken är att mycket våld sker i hemmet, där man egentligen ska känna sig trygg.
/Jenny

foton

Hejsan bloggen! Här är mitt resultat från veckan då vi varvade fotografering med att arbeta med våra Folac projekt.
ur ett medvetet perspektiv inne på Ica   Lina
Bilderna ovan togs då jag smög mig in på Ica för att fota ur ett mer miljömedvetet perspektiv. Riktigt roligt! Jag tyckte det var intressant att se vad som gömmer sig bland varorna, bara man tittar sig omkring lite extra.
Här ser ni mitt andra fotoresultat.
Tack för titten, Lina

Samarbete inom Folac!

Här är min slutgiltiga bild från folac-projektet. Gjord helt med airbrush.
Min bild representerar samarbete. Jag tycker samarbete är det viktigaste inom EU och vad vi än tar oss för. Om en vill en bra sak så räcker det inte speciellt långt. Alla måste vara med och dra sitt strå till stacken. Och jag tror att vi får mer motivation om vi gör saker tillsammans som engagerar folk. Jag vill slå ett slag för samarbete!

music

skappar music ? va lyssn ni på när ni jobbar ?

http://www.youtube.com/watch?v=9re1eWoXbC4&feature=related tex

linka nåt som får blodet å dra

Edith och Inga-Britt bloggar, om stora allvarliga saker.

Ni i klassen har ju redan hört om vår grund idé om vår folac relaterade projekt. Som ni förståt så är det en liten festival som vi tänkt arangera, där 2 av  de 3 punkterna inom folac blir belysta - Mänsikliga rättigheter och klimat/miljö. Musik ska blandas med workshops/föreläsningar, dans och utställningar av olika slag.
Det har hänt mycket sen dess att ni fick höra om vår lite grandiosa plan. Nu har vi tex få den där lilla knuffen som satt allt i rörelse. Vi talade nämligen med Zack från allmäna kursen och frågade om han kunde hjälpa oss med allt som vi inte riktigt har koll på, som finansiering, referenser och upplägg för det hela. Så nu har vi fått ett möte med Värmlnad Hardcores kontakt MBF, som troligen kan bli vår första referens.
Och det är väll där vi är just nu, i nått slags mellan stadie. I väntan på mötet, men i brist på saker vi själva kan ordna upp. Därför har vi nu börjat filma in en liten kortfilm, för att driva tiden. Tills vi vet vad nästa angreps vinkel på vår festival blir.
Kram kram från Sanni och Isabelle.

RSS 2.0