Redovisning "En värld" (Sofie)

Hejsan allihopa!

Kände att det var min tur att redovisa nu eftersom att både Albin, Jon och Erica har gjort det. Eftersom att jag åkte hem till Jämtland i måndags så bestämdes det att jag skulle redovisa här i stället, vilket absolut funkar lika bra för mej som "riktig redovisning" - om inte bättre!


  


Alla vet ju om att den globala uppvärmningen har stor påverkan på våran värld, men det är inte bara vi människor som påverkas, utan också många djur. Bland dessa så finns pingvinerna, och jag har valt att inrikta mig på mitt favoritdjur samt min favorit inom denna art - Kejsarpingvinen.

Kejsarpingvinen är den största pingvinen i pingvinsläktet och lever på Antarktis. Varje år färdas dom en lång lång sträcka (upp mot 120 km) för att häcka på ett och samma ställe. Men pga av den globala uppvärmningen så kommer dessa djur snart inte att överleva. Isarna smälter och i framtiden kanske det inte finns plats eller möjlighet för dom att häcka.

Därför valde jag att göra just kejsarpingviner under temat "En värld". Dessa djur, har precis som oss människor bara en värld, och det är faktiskt vår uppgift att ställa tillrätta det som vi håller på att totalförstöra. Och jag tycker inte att djur överhuvudtaget ska behöva bli offer för något som vi människor orsakar. I och med att det är isarna som smälter så valde jag att låta färgen på pingvinerna rinna. Isen smälter bort = pingvinerna "smälter bort" med den.

Tavlorna är målade med akrylfärg på duk. Ville göra nått enkelt och stilrent, och tycker att jag lyckades ganska bra :) Helt annorlund jämnfört med vad jag vanligtvis gör, men jag gillar dom! På den översta bilden syns lite olika pingvinskisser, bland annat gjorda med hårdpastell, bläckpennor, flytande bläck och tusch.

/Sofie

En Värld (Albin)

Nejmen hallå allihopa! Eftersom vi var såpass få den här veckan innan påsklovet tänkte jag redovisa här på bloggen också så ni som inte var med kan få lite info också.

I och med att vi började med temat "En Värld" började jag måla ett nytt slags motiv, som ni kanske lade märke till var maneter med tillsynes "mänskliga" hjärnor. Så jag spånade vidare på det temat och gjorde mig en ansamling bilder på maneter i olika former och färger. Hur jag kopplar ihop det här med "En Värld" är väl helt enkelt att jag skapade mig en ny värld genom dessa nya akvarell motiv. Det är fritt för tolkning också, så kom gärna med era egna tankar om ni har lust ;)
Tack för mig!

#1#2#3#4  (Mini)
#5
(Mini)#6   (Mini)


One World - en rapport fran 2 varldar

Har ar ytterligare en liten redovisning av en varld temat. Eftersom jag, Erica, laser pa distans fran London for tillfallet ser texten lite lustig ut. Jag har med kamerans hjalp jobbat med temat och forsokt att komma at det som inte ar, eller alla de dar transportstrackorna som vi inte pratar om i livet. Bilderna som foljer ar ett litet smakprov...

/Erica


En värld

Okej, nu bluescreenade min dator sig efter att jag hade suttit och skrivit den här tokfina redovisningen i en halvtimme. Ibrist på tid och humör kommer här en något taffligare varriant. Värt att nämn är att idén fortfarande är väldigt basic och större delen av storyn hänger fortfarande i luften.
I vilket fall är detta illustrationer och idér till en barnbok som jag har funderat på att göra ett tag, och som jag även haft som projektet "En värld". Den kretsar kring Nico, en ung flicka som åker omkring på en sköldpadda sedan tio år tillbakade, då hon (på något vis) lämnade/blev utkastad från sin hemtrackt. Under en storm träffar hon en ännu namnlös gycklare, som likaså blivit utkastad ut närmaste by pga. sina birstfälliga entertainment-skills (han är faktiskt sämst i världen). Hon känner sig relaterad till honom och beslutar för att hjälpa honom bli accepterad igen etc etc.
Under resans gång får de även hjälp av Puck, stöter på den onda borgmästaren (som slängde ut gycklarn från första början) och kanske kanske sälryttaren.

//Jon

Nico, huvudrollsinnehavaren men sin alldeles egna sköldpadsbåt.
Nico, huvudrollsinnehavaren med sin alldeles egna sköldpaddsbåt.


Nico


Gycklaren


Puck

Den elaka borgmästaren

Sälryttaren


Stormen då nico träffar gycklaren.

Jag och dom

Hej igen allihopa! Sen vi började skolan igen efter jul så har alla haft fullt upp med det som ni kommer att se här nedanför! Ett längre projekt med ett tema som heter "Jag och dom" - där vi fick utgå från egna ideér och tolkningar av just "jag och dom". Igår (torsdag den 11 mars) var det redovisning, och här är resultatet av allt hårt arbete :)

Fotade inte allt allt allt, men i stort sett det mesta är med :) Bilderna kanske är felande på vissa bilder - dvs visar lite felaktiga färger osv, men det får vi helt enkelt leva med :) Den enda som inte har nått med här bland alla bilder är Jaspar, som tyvärr inte "kom fram med nått" :)
Erica:


Såhär skriver Erica om sitt projekt:

"Jag har arbetat med temat utifrån en högst subjektiv utgångspunkt. Jag har funderat kring traditioner jag omedvetet burit med mig från (den textila) slöjden. En tradition som jag till skillnad från "bildtraditionerna" inte utbildat mig inom. Vilket resulterat i en träbricka som bär textilatraditioner samt ett undersökande arbete om hur dessa traditioner, som inspirerar mig oerhört mycket, skulle manifestera sig i mitt bildskapande.
Utöver detta har jag även behandlat ett gammalt tema, allergiskastma, i målningen "På promenad med mina lungor". Där lungorna är "dem" och kan tolkas på flera sätt.
Viktigast i detta arbete har insikten att allt jag gör (t.ex. målar, tecknar, handarbetar eller fotograferar) är del av en arbetsprocess som hör samman."
Sara:Jon: 
Albin:
 Såhär skriver Albin om sina verk till temat "jag och dom":

"Jag har främst lagt krutet på akvarellbilden med mig och mina fantasifoster och de två oljemålningarna föreställande två av mina idoler inom musik. Akvarellbilden ska spegla mig och figurer från min fantasi, vilket är det motiv jag vanligtvis målar, det är Jag och De i mitt huvud. Bilden är också en slags upprättelse för mitt eget konstnärskap. Oljemålningarna föreställer, från vänster, Mike Patton, en mångsidig musiker som blev känd främst genom bl.a. band som Faith No More, Fantomas och Tomahawk. Sedan är det Adam Darski, även känd som sångaren "Nergal" ur det polska metal bandet Behemoth. Jag valde två stycken förlagor som jag tyckte hade en viss charm och inte var alltför vanliga porträttbilder."

Pia:
Pia om sina målningar:

"Eftersom jag har ett stort intresse för spor, valde jag att försöka fånga detta i mitt måleri. Även hur de såg ut förr i tiden, både i material och klädsel."


Ulla:


 

"Jag och dom där drömmarnajag glömt att jag har. Nu finns dom här igen och för var dag som går blir dom starkare... jag blir starkare. Kanske kan jag komma närmare någon av dom om jag fortsätter sätta färg på dom.

"Ge aldrig upp dina drömmar - följ tecknen!"
- P. Coelho"Angelica:Rickard:

Ellinor:

 

 Ellinor säger:
"Porträtten  är en illustration till bokserien "The wheel of time""Sofia:


Karin:


Sofie: 

  

 

 

"Jag valde att måla 9 stycken stora porträtt i olja, 8 av dom föreställer supermodeller, den 9e och sista föreställer mej (bara med uppe på bilden där alla porträtt står uppradade), tanken med att sätta in mej själv bland 8 supermodeller är väl det att "jag är som dom, trotts allt". Modevärlden och alla vackra modeller idag har en sån enorm påverkan på oss människor (speciellt oss tjejer). Trotts att vi vet att photoshop, rätt belysning på photoshoots och flera lager smink är det som får fram skönheten hos dessa tjejer så vill vi ändå se ut som dom. Men egentligen är dom som oss. Jag valde att "förfula" modellerna lite. Det kanske är så här dom ser ut utan allt smink, utan photoshops hjälp? Trötta, ledsna, bittra, arga?"


RSS 2.0