Eldskulptursvecka med Tina Frausin

Hejsan igen, allihopa! :)
Ny vecka, nya äventyr här på Kyrkerud! Helt underbart, eller hur? Veckan har/ska spenderas utomhus i Värmlands vinterväder med tjocksockar, vinterkängor, mössa och vantar då vi på målerilinjen och konstprojkektlinjen (KPL) har eldskulptur den här veckan. Gästläraren heter Tina Frausin och det är helt enkelt så att vi håller på att bygga stora skulpturer av trä, halm och ståltråd som vi ska tända eld på imorgon, torsdag då vi firar att Kyrkeruds Folkhögskola fyller 40 år! Vilket kalas det kommer att bli!

Vi är tre grupper som i måndags satt och planerade, skissade och gjorde minimodeller av dom kommande storskulpturerna, igår gick vi ut för att börja bygga, lite bilder blev tagna, det här är dom som jag tog - inga bilder "in action"  från idag, men förhoppningsvis kanske Ulla lägger ut några från idag? :)

 


Albin sågar läkt till själva stommen till skulpturenOch Sara spikarTina disskuterar med en av grupperna. Angelica, Ulla och Rickard.Hedvig och Martin från KPL tillsammans med Pia och Karin.Rickard, Ullas och Angelicas grupp testar litte.

!

Idag ser det så här fint ut när man går vägen ner mot sjön!En halvklar skulptur som har fått ett litet täcke över sig som skydd mot natten :)Halmen som man lägger på ett nät av najtråd ska surras fast med ståltråd och täcka heeeeela skulpturen! Det blir mycket jobb och mycket halm i ögon och på kläderÄnnu en halvklar skulptur

s

Min, Albins, Saras och Sofias "lilla" skulptur. Tror att alla är närmare 4,5 meter höga.Dessutom kan man ju passa på att skriv att allt material som vi använder är ganska... imponerande? Här har ni den "lilla" materiallistan:

- 200kg halm
- 40 m läkt (tjockare träplankor)
- 25 m regel (tunnare träplankor)
- 40 rullar najtråd (lite tjockare "ståltråd")
- 40 rullar ståltråd
- 100 m bindgarn
- 2 paket spik
- 4 liter tändvätska

...Och det här är det som används till 1 skulptur!!!


Ha det bäst! / Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0